Old Money estetiği:  Nedir ve nasıl giyilir?

Old Money estetiği: Nedir ve nasıl giyilir?

" Sessiz Lüks "olarak da bilinen "Old Money" estetiği aileden miras alan zengin insanları ifade eder. Lüks ve entelektüel bir yaşamın getirdiği çeşitli aktivite ve zevklerden yola çıkarak yaratılan bir estetik ve tabii ki bir yaşam tarzıdır.

Öte yandan bu estetikle çakışan bir estetik daha vardır: “New Money”. Bu estetik aileden değil de, daha sonra zengin olan ve tarzları genellikle çok abartılı ve gösterişli olanları temsil etmek için kullanılır. Bu iki estetik anlayışı birbirine oldukça zıttır. 


Baklava desenli yelekler, beyaz spor ayakkabılar, kapriler, kapitone kabanlar ve özel dikim parçaların yanı sıra yukarıda bahsedilen çarşaflar, pololar ve “sessiz lüks” tasarım ürünleri, ‘Old Money görünümünün' temel unsurlarıdır.

Bu stili uyarlamanın kilit yollarından biri ise, kaliteli ürün seçimi yapmaktan geçiyor. Kaliteli kumaşlardan üretilmiş zamansız ve minimal parçalar bu stilin olmazsa olmazlarını oluşturuyor. Aslında “Old Money” estetiği bilinçli alışveriş yapmak ve gardırobunuza yatırım yapmakla ilgili. Zamansız olmanın cazibesi, asla eskimeyecek veya gelip geçici trendlere kapılmayacak parçalarla sonsuza kadar giyilebilecek bir gardırobun küratörlüğünü yapabilmenizdir.